... опръска ме светът със кал,обърнах гръб на суетата,създадох вечния скандал!Може би

...
... опръска ме светът със кал,обърнах гръб на суетата,създадох вечния скандал!Може би
Коментари Харесай

Случаят Милена: никога не е късно да станеш за резил

"... опръска ме светът със тиня,

обърнах тил на суетата,

сътворих вечния скандал! "

Може би този собствен текст от песента " Ха-ха " (1991) или най-малко " Не`ам нерви " (от същия и финален паметен неин албум) си е припявала рокпевицата Милена Славова в последните седмици. Макар че 55-годишната пънкарка има нов албум " Акустик ", никой не приказва за него, а за хомофобските ѝ изяви. 

Всичко стартира от един пост във Facebook, който не е оригиналност за почитателите на певицата в обществените мрежи, само че внезапно контрастира с имиджа ѝ на икона на свободомислието, протеста против статуквото и потискащите ограничавания на обществото (поне такава беше Милена преди три десетилетия).  “Сигурна съм, че не поддържам гей парадите! Горко на естествените хора, задушаваме се към този момент от наглостта и парадирането на всякакви извратеняци. И не се оправдавам за думите си ".

С това тя провокира лавина от остри мнения и многочислени докладвания на поста, който бе отстранен. Поддръжниците на Милена и свободата на словото показаха мнение, че тя е станала жертва на cancel culture по български, а прогресивният режисьор Стоян Радев написа в портала " Култура " филипика в нейна отбрана. Милена обаче като звезда на българския рок бе поканена в многочислени медии да обясни позицията си - и тук към този момент пристигна по-лошото. Ясно е, че интелектуалният капацитет на Славова не е правопропорционален на гласовите ѝ благоприятни условия, само че в тези изявленията тя сподели, че в никакъв случай не е късно да станеш за срам: " Аз бях нападната от гейовете, а не от хората... хомосексуалистите получават големи дотации, с цел да прокарат своето мислене в България. Това обаче няма да стане, тъй като ние не сме такива. Подобно нещо може да мине в по-изродените народи, само че мисля, че генът на българина е задоволително мощен, с цел да допусне сходна обстановка. "  Като живяла няколко години във Англия, " където всеки втори-трети е педераст ", тя уточни и образец с рибите, които " пиели " вода, преминала 8 пъти през човешкото тяло (и след това през пречиствателните станции), от което си сменяли пола. 

Последното е типична псевдонаучна интрига от тези, които

 

завладяват по-лековерните мозъци.

 

И напълно не единствената, на която Милена е подвластна. Кратка информация с нейния Facebook профил демонстрира, че не са ѝ непознати концепциите на QАnon - подкрепящата някогашния американски президент Тръмп крайнодясна тайна група, според която обединение на сатанисти, педофили и канибали на виновни постове в Демократическата партия, бизнеса, медиите и Холивуд управлява международна мрежа за трафик на деца и добива от техните тела адренохром - балсам на безконечната младост.

Милена Славова е споделяла видеоклип за 5G и чипирането, в който се изяснява, че Бил Гейтс и Хилари Клинтън са слуги на дявола, а педофилите ръководят света. Както и многочислени публикации срещу имунизациите, носенето на маски и така нататък Много от тези постове през днешния ден не можете да ги видите, тъй като са свалени от Facebook след докладване, цензурирани като подправена информация, или може би даже самата Милена се е засрамила от тях и ги е изтрила.

Някои оптимисти се пробваха да оправдаят най-малко хомофобията на певицата с меркантилност - тя се появи в избирателен концерт на " Обединени патриоти " във Варна, а те, знайно е, са радетели на " обичайните полезности ". Патриотите обаче не влязоха в Народното събрание с поддръжката на Милена; тя не можа да помогне доста и на ГЕРБ, за които също пя в заключителния им концерт " По-силни от хаоса " в столичния Северен парк, да се покажат по-силни от съперниците си " ИТН " (сред които също не липсват любители на конспирациите).

Зевзеци даже лансираха шеговитото съпоставяне, че

 

Милена е българският Ерик Клептън,

 

тъй като създателят на неувяхващи шлагери като Layla, Wonderful Tonight и Tears From Heaven също си има своите неортодоксални вярвания. 

Клептън бил подложен на остракизъм от известните си другари, откакто се подреди измежду най-гласовитите антиваксъри. В края на 2020 година той записа дружно с не по-малко фамозния си сътрудник Ван Морисън ария в подкрепа на конспиративни теории, съгласно които пандемията COVID-19 е скрит план за лишаване на гражданските свободи - в духа на „ Карат ни да носим маски, с цел да мълчим “ и „ Ваксините убиват “.

Може би втората взаимна ария с Ван Морисън Where Have All The Rebels Gone, в която двамата се чудят „ къде са се дянали всички бунтовници “, е преляла чашата. Няколко месеца след като Клептън стартира да популяризира дезинформация за ковид и поведе личен кръстоносен поход против имунизацията и ограничаващите ограничения, музикантът призна, че не малко от известните му другари са прекратили комуникацията с него. Клептън повтори, че е решил да се ваксинира срещу COVID заради децата си, но е имал „ пагубни “ реакции към имунизацията AstraZeneca, което го е предиздвикало да сложи под подозрение „ пропагандираната “ изгода от инжекцията.

През май Клептън употребява същия мотив за „ пропагандата “ в отворено писмо, изпратено до сп. „ Ролинг Стоун “, в което похвали подмолно настроените канали в YouTube и записите, които направиха с Морисън. И добави, че му е мъчно да си прехапе езика и да премълчи това, което знае. 

По-популярната колежка на Милена — Мадона, която като се изключи че пее, танцува и пише песни, играе във филми, режисира и инфлуенсва. Тя не би нарекла гей хората „ извратеняци “, само че на собствен ред има своите подозрения по отношение на имунизацията. Конспиративната доктрина,

 

споделена с нейните 15 млн. последователи 

 

в Инстаграм  през лятото на 2020 година, беше, че съществува ваксина, само че я крият.  " Те по-скоро биха оставили страха да управлява хората, с цел да стават богатите още по-богати, а бедните - още по-бедни ", сподели Мадона. Инстаграм означи видеото като " погрешна информация "  и сложи линк към страница, която развенчава подправеното изказване. Малко по-късно публикацията беше изтрита. Така приключи следващата битка сред звезда, фактите и пандемията, продължаваща борба, която постоянно изправя славата срещу науката и публичното здраве.

Дни по-рано беше ред на първенеца от Формула 1 Луис Хамилтън да изпадне в неволя, като показа антиваксърски пост, в който твърдеше, че Бил Гейтс лъже за опитите да се направят ваксини срещу ковид. В клипа, който шампионът от Формула 1 показа със своите 18,3 млн. последователи, Гейтс успокоява относно потенциалните странични резултати на имунизацията и развенчава изказванията, че тя ще бъде употребена за имплантиране на микрочипове в хората — само че заглавието е: „ Спомням си, когато споделих първата си неистина. “ След реакция Хамилтън изтри обявата. 

Някои известни персони, които нямат никаква връзка с физиката, нито с медицината - като актьорите Джон Кюсак и Уди Харелсън и рапърът и артист Уиз Халифа - разпространяват митове, свързващи разпространяването на ковид с 5G технологиите. Има даже тайна доктрина, съгласно която доста знаменитости получават пари, с цел да настояват, че имат коронавирус. Заяви го публично Идрис Елба - малко преди да се наложи да разгласи, че е хванал вируса  още през март 2020 година, при това без никой да му заплати. 

Изследване на Института Ройтерс в Оксфордския университет откри, че най-голяма ангажираност с лъжите за ковид идва посредством изявления в обществените мрежи от политици, звезди и авторитетни лица. Когато коментират важни за публичното здраве тематики, в които не са експерти, те би трябвало да имат поради своята „ дарба “ да усилват лъжите. При това не става дума единствено за COVID-19, броят на умрелите от който по света към този момент надвиши 4 милиона. 

В налудничавия свят на тайните теории някои имат вяра, че Земята е плоска, други - че американците в никакъв случай не са кацали на Луната, а трети - че Елвис е жив. Има и по-опасни вярвания, да вземем за пример че всички смъртоносни балести по света - от рака до СПИН, са породени от имунизациите. А ако смятате, че неваксинирайки се, си гарантирате постоянно здраве и благополучие, несъмнено сте забравили за кемтрейлса - това небесно оръжие за доубиване на съумелите да избегнат имунизациите. 

Сред тайните теории обаче свети една, която

 

се появи само преди почти 4 години,

 

а към този момент всички други наподобяват до нея като недоразвити недоносчета: QAnon.  В нея в осъвременен тип са заложени някои от най-древните конспирации. Например вярата, че елитът на демократи и актьори сатанисти убиват деца и пият кръвта им като опиат, не се разграничава изключително от публикуваните през Средновековието обвинявания към евреи в ритуални убийства на християнски деца. В Съединени американски щати конспирацията вирее главно сред  избирателите на някогашния американски президент Доналд Тръмп, които още имат вяра, че той всеки миг ще бъде възобновен на поста си в Белия дом и ще поведе още веднъж силите на светлината срещу сатанистите-канибали-педофили. 

Цялата история на QAnon е една дълга поредност от обещани и неслучили се чудеса, разкрития, секретни акции по освобождението на хиляди деца, затворени в подземия под Сентрал парк, масови арести и тайни екзекуции на видни фигури от демократическия и холивудския хайлайф, отпред с Хилъри Клинтън и Том Ханкс. На въпроса има ли най-малко едно от тези събития, което да се случило, вярващите отговорят със заучени мантри като „ Нищо не е такова, каквото наподобява “, „ Гледай нещата от разнообразни гледни точки “, „ Бурята идва “, „ Избери аленото хапче “ и още десетина загадъчни „ мъдрости “, по които кюанонистите се разпознават в обществените мрежи. 

За почитателите на QAnon е известно, че отхвърлят коронавирусната пандемия, ваксините и ограниченията против нея. Маските, разграничаването, даже миенето на ръце - за тях това са коварни опити да бъде подчинено човечеството. Сред феновете на тази доктрина е да вземем за пример Джим Кавийзъл  - известният американски артист, извършил ролята на Исус в касовия шлагер на Мел Гибсън " Страстите Христови ". Съвсем неотдавна той приказва на конференция на QAnon.

В Русия най-видният пропагандатор по известната интрига е режисьорът Никита Михалков.

 

Авторското му предаване „ Бесогон “,

 

в което упрекна Бил Гейтс в пъклени намерения да чипира популацията на света, с цел да го направи изцяло подвластно, се излъчи по руската държавна телевизия Първи канал. Носителят на " Оскар "  стана за смях, само че това не попречи на Путин няколко месеца по-късно да му връчи лично орден " Герой на труда ". Тази година Михалков се имунизира, Путин също. Но 90% от руснаците нямат религия на имунизацията, изключително на съветската.

У нас първи прегърнаха новата тайна доктрина звездите на чалгата - с емоционалните статуси на певицата Емануела и културизма в лицето на Киро Скалата, който се оказа създател на някои забавни научни теории. Подобно на Милена, Скалата е уверен, че западняците са извратеняци, при това „ подли, лицемерни, страхливи и грозни извратеняци “ — по еволюционни аргументи. Още от времето на кръстоносните походи най-смелите, млади и доблестни мъже са загивали в борби, без да оставят потомство. Основната причина за тази деградация била „ загубата на Божията благодат чрез отделянето от Православната черква “… Емануела пък е мощно обезпокоена, че без Тръмп, " НАТО ще убива всеки от нас, който желае независимост " и, " ще имунизират всички, с цел да ни скопят и да умрем до 5-7 години от рак " и т.., както и по Евангелието на QAnon.

Тезисите на QAnon (поне в частта им за коронавируса) явно допаднаха и на „ Шоуто на Слави Трифонов “ и някои леви интелектуалци, в случай че можем да назовем така проф. Иво Христов. Още през май 2020 година той доста настоятелно предложи на Трифонов и феновете му непременно да гледат въпросния брой на „ Бесогон “ на Михалков. Разказа и по какъв начин Сорос, Бил Гейтс и принц Филип кроели проекти да намалят популацията на Земята, тъй като хората издишали твърде доста въглероден диоксид, което не било добре за екологията — без да срещне никакви възражения от страна на водещия. Това може и да е бил първият случай, в който шоуто на настоящия победител в изборите се солидаризира с QAnon във връзка с вируса, само че надалеч не беше последният. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР